Eerste editie ‘Sibbing loopt voor ALS’ groot succes

02-12-19

Op 7 november j.l. vond de eerste editie van ‘Sibbing loopt voor ALS’ plaats. Gedurende 60 minuten lang werd door een groep enthousiaste Sibbing collega’s rondjes gelopen om zo geld in te zamelen voor ALS Nederland. Er is gezwoegd, gezweet en aangemoedigd!

Op de dag zelf was de tussenstand bijna € 6.500,-. Omdat Sibbing dit bedrag verdubbelt kon er destijds al een mooie cheque van € 12.500,- worden uitgereikt aan Marian van Eldik die namens Stichting ALS Nederland aanwezig was bij het loopevenement. Omdat het merendeel van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland privaat wordt gefinancierd door giften, zal het geen verrassing zijn dat de cheque met dank werd aangenomen.

Waarom in de bres voor ALS?

In ons dagelijks werk als financieel adviseur voor medici, komen wij regelmatig ‘in contact’ met de confronterende werkelijkheid binnen ziekenhuizen in het land. Dag in dag uit wordt er een gevecht geleverd tegen ziektes zoals ALS, door zowel artsen, patiënten en niet te vergeten door familieleden en vrienden.

Daarom besloten wij een aantal jaren geleden als bedrijf om jaarlijks een goed doel te omarmen. In 2014 werd gekozen voor Stichting ALS Nederland, een jaartal dat achteraf gezien een diepere betekenis kreeg. Het was namelijk op de kop af 20 jaar na het afscheid van toenmalig vennoot Jan R. van Dijk. Twee jaar na zijn afscheid bij (toen nog) Sibbing & Wateler werd bij hem – in een langzaam progressieve vorm- de diagnose ALS gesteld.

Daar kwam bij dat eerder dit jaar bij de heer Adri Wateler, oud vennoot en naamgever van ons kantoor, eveneens ALS werd geconstateerd. Helaas verliep de ziekte bij hem agressiever en is hij recent hieraan overleden. Voor ons reden te meer om in actie te komen en geld op te halen voor onderzoek naar ALS.

Eindbedrag is bekend

Nu de donaties voor onze sportieve inzet zijn ontvangen, kunnen we melden dat er een eindbedrag van bijna € 14.000,- is opgehaald. Een prachtig resultaat ten gunste van een in vele opzichten bijzonder doel!

Bekijk onze actiepagina op de website van Stichting ALS Nederland hier.