Uitstel belastingbetaling nu ook online aan te vragen

08-07-20

Bijzonder uitstel van belastingbetaling is een van de middelen waarmee het kabinet ondernemers tegemoetkomt vanwege de coronacrisis. Voor de uitstelregeling komen allerlei soorten belastingen in aanmerkingen, van inkomstenbelasting, loonheffing en btw tot assurantiebelasting, accijnzen en kansspelbelasting. U kon het uitstel vanaf 16 maart jl. aanvragen, waarna het automatisch werd verleend voor een periode van drie maanden.

Online aanvragen

Om het makkelijk te maken, kunt u verlening van de uitstelregeling nu ook online aanvragen.

Let op: vraagt u uitstel van betaling aan voor een belastingbedrag vanaf € 20.000,-? Dan mag u geen dividend uitkeren, geen eigen aandelen inkopen en aan bestuur en directie geen bonussen of winstuitdelingen doen totdat de jaarrekening van 2020 is vastgesteld.

Lever bewijs bij belastingschulden van meer dan € 20.000

Bedraagt het bedrag waarvoor u uitstel van betaling wilt verlengen € 20.000,- of meer? Dan moet u door middel van aanvullende informatie onderbouwen dat uw betalingsproblemen met name zijn veroorzaakt door de coronacrisis. Ook moet u een onafhankelijke verklaring aanleveren van een deskundige derde partij, zoals uw accountant. Meer weten? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder van Sibbing Accountants.