/pages/page/media/medium[active=1][1]

Collega gezocht om mee te associëren in een DUO-praktijk


Teun-van-der-Wijst-crop-251x300.jpgBen je op zoek naar een leuke DUO-praktijk om daar praktijkhouder te worden? Ik, Teun van der Wijst, 48 jaar, wonend met mijn gezinnetje in Vught, naast huisarts ook bestuurder, zoek een maat om mee te associëren. De praktijk met 3400 patiënten is reeds enkele jaren geaccrediteerd, maar er blijft nog altijd ruimte voor verandering.

Past jouw ideale plaatje van een praktijk bij onderstaande verdere beschrijving? Dan kom ik graag met je in contact.

Zelf woon ik met mijn vrouw en 3 kinderen (9, 10 en 11 jr oud) in Vught, een dorp onder de rook van Den Bosch. In 2015 kwam ik in contact met een huisarts in Kerkdriel toen ik zelf praktijk zoekend was.

Sinds maart 2015 werk ik in Kerkdriel (20 minuten reisafstand vanaf Vught) met veel plezier in de huisartsenpraktijk met een collega die er toen al meer dan 30 jaar werkzaam was. Na een hele korte waarneemperiode ter kennismaking was er de klik en het wederzijdse enthousiasme om samen de praktijk voort te zetten. De toen praktijkhoudend huisarts had het voornemen nog enkele jaren te blijven, maar het praktijkhouderschap samen is zo goed bevallen dat hij ook na zijn pensioengerechtigde leeftijd nog als huisarts 2 dagen in de praktijk werkt.

Maar ik wil ook vooruitkijken; Er komt een keer een afscheid en heb nooit de ambitie gehad de praktijk alleen te voeren met huisartsen in dienst ter ondersteuning. Met zijn tweeën de praktijk draaien met een populatie die niet te groot is (3400 patiënten) om iedereen voldoende te kennen was en is voor mij het ideale plaatje. Ik ben dan ook op zoek naar een nieuwe associé, die 4 dagen per week patiëntenzorg kan doen.

Zelf werk ik naast die 4 dagen als zorggroep directeur, daarvoor had ik ook al andere bestuurlijke ervaringen opgedaan. Na mijn tijd als zorggroep directeur kan ik het of wat rustiger aan doen of heb ik naast die 4 dagen in de praktijk wellicht weer een ander avontuur / bijbaan. Jij, als associé kan ook genoegen nemen met 4 dagen in de praktijk of er iets anders bij doen.

En dan de praktijk, het pand, het team en de locatie:

Het praktijkpand wat ik huur heeft een ruime wachtkamer, 4 volwaardige spreekkamers, een grote behandelkamer en is gevestigd in het voormalig consultatiebureau.

Naast mij is mijn voormalige associé en een waarnemer aan het werk als huisarts. Er zijn 3 doktersassistentes in dienst, 2 POH’s somatiek en een POH-GGZ. Mijn voormalige associé gaat t.z.t. toch echt eens stoppen als praktiserend huisarts, maar vooralsnog vindt hij en het team het nog erg leuk om te blijven werken in de praktijk. De POH-GGZ is bij ons gedetacheerd vanuit Haspel, een stichting ván en vóór huisartsen in onze regio. De assistentes en de POH-somatiek zijn allen in vaste dienst. Dit zorgt voor een vast team, eenieder voelt zich verbonden met de praktijk. Er heerst een veilig klimaat om in te werken. We willen elkaar ook zo veel mogelijk de ruimte geven om zich te ontwikkelen, o.a. door continue scholing en taakherschikking.

De praktijk is in 2019 geaccrediteerd en in 2022 her-geaccrediteerd. De afgelopen jaren hebben wij enkele stageplekken voor co-assistenten ingevuld en hebben wij regelmatig een stagiaire als doktersassistente. Opleiden zie ik als een waardevolle aanvulling op het vak als huisarts. De ambitie is er dan ook om ook huisartsen in opleiding een opleidingsplek te bieden.

De praktijk is gevestigd in Kerkdriel. ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel zijn de nabijgelegen steden. In de buurt van Kerkdriel liggen de plaatsen Velddriel, Alem, Rossum, Hoenzadriel en Hurwenen. In dat gebied zijn nog 3 andere praktijken gevestigd waarmee we een Hagro vormen. Met de Hagro verdelen we de toebedeelde diensten op de huisartsenposten in ’s-Hertogenbosch en Hedel, onderdeel van de huisartsenpost Oost Brabant.

Hoe zie ik de praktijkvoering voor me:


Voor de praktijk wil ik zo min mogelijk afhankelijk zijn van waarnemers. Door met z’n tweeën om beurten met vakantie te gaan en samen de diensten te verdelen zijn je vakantieweken verzekerd. Het is de keus aan de achterblijvende huisarts of deze zich in vakantieweken laat bijstaan door een extra waarnemer om de werkdruk te verlagen. Maar de afgelopen jaren is gebleken dat door een extra tandje bij te zetten het ook alleen te doen is, je werkt die weken dan wel 5 dagen per week. We werken volgens een vast schema van spreekuren. Maar daar is dan wel wat in te schuiven om belangrijke privé-momenten ook doordeweeks wél mee te maken.

Associatie

Zoals de titel al suggereert en de verdere tekst daarop voortborduurt, gaat het om een associatie. Uiteraard beginnen we met een waarneming om elkaar te leren kennen en de praktijk. In deze waarneemperiode gaan we regelmatig met elkaar in gesprek of er een vervolgstap tot associatie gaat komen of niet. Als je dit gelezen hebt en je denkt dat dit bij je past, neem dan contact met mij op voor een kennismaking.

Teun van der Wijst
E-mail: vanderwijst@huisartsenkerkdriel.nl
Mobiel: 06-28831379

Persoonlijk advies

Gratis informatieboek voor huisartsen