Huisarts gezocht voor kleurrijke praktijk in hartje Amsterdam

Ben jij de huisarts die op zoek is naar een kleurrijke praktijk in het hartje van onze hoofdstad? Maak dan kennis met deze goed draaiende geaccrediteerde huisartsenpraktijk. De praktijk kent een diverse en uitdagende populatie, waarin naast de dagelijkse huisartsenzorg en chronische zorg, veel aandacht uitgaat naar seksuele gezondheid en preventie.

De huidige collega huisartsen die in de praktijk werkzaam zijn, hebben vanwege persoonlijke interesses, gezinsomstandigheden, verhuizing en leeftijd geen ruimte om zich kandidaat te stellen als praktijkhouder(s). Zij zullen zich dan ook in de komende jaren terugtrekken uit de praktijk. Daarom is de huidige praktijkhouder op zoek naar passende kandidaten die nu al mee willen werken in de praktijk om deze op termijn (2-3 jaar) over te nemen.

De praktijk is uitermate geschikt voor een maatschap van 3-4 huisartsen. Onder de vleugels van de huidige praktijkhouder is deze praktijk gegroeid van 1650 naar 4850 patiënten. Verdere groei is zeker mogelijk gezien de beschikbare ruimte in het praktijkgebouw.

Bij voorkeur heeft een van de artsen affiniteit met de grote doelgroep van homoseksuele mannen. Interesse voor grote binnenstad problematiek is een vanzelfsprekende voorwaarde.

Het team

Naast de praktijkhouder zijn er in totaal 13 mensen werkzaam binnen de praktijk:

  • 3 parttime huisartsen op ZZP basis
  • 1 AIOS
  • 1 POH-S tevens parttime praktijkmanager
  • 4 praktijkassistentes (waarvan 1 is opgeleid tot ondersteuner huisartsen spreekuur)
  • 2 dokters-assistenten in opleiding
  • 2 POH-GGZ op uitleenbasis via Arkin
Daarnaast wordt er in de praktijk ruimte verhuurd aan een psycholoog en aan Stichting Artsen Laboratorium en Trombosedienst (SALT) OLVG, die zorg draagt voor dagelijks bloedafnames en het verrichten van inwendige vaginale echo’s door een gynaecoloog.

De locatie

De praktijk is gevestigd in een oud schoolgebouw in de Koestraat 5 A en B te Amsterdam en beslaat de begane grond en de eerste etage (± 320 m2). Er is sprake van onderhuur en deze geschiedt met instemming van de huurbaas, de gemeente Amsterdam. Het praktijkpand is overdraagbaar aan de nieuwe praktijkhouder(s) onder dezelfde condities.

De praktijk

In de praktijk wordt toegankelijke, reguliere huisartsgeneeskundige zorg geboden aan de bewoners van een deel van het Centrum van Amsterdam, waaronder de Wallen, de Dam en de Nieuwmarkt buurt.

De buurt kent specifieke aandachtspunten zoals grote stadsproblematiek met alcohol- en drugsgebruik, chronische zorg en sociale problematiek (met daarbij de nodige psychologische en psychiatrische problematiek). Het kenmerkende echter van de praktijk is haar rol in de soa- en hiv-zorg en seksuele gezondheid en preventie.

De praktijk is zeer kleurrijk en kent een internationale patiënten populatie die zich kenmerkt door een diversiteit aan verschillende leefstijlen en steeds mondiger patiënten dan in de gemiddelde praktijk voorkomt.

De praktijkhouder is zelf een homoseksuele man die zijn sporen heeft verdiend in de HIV en Aids hulpverlening. De praktijk kenmerkt zich dan ook door een grote groep homo- en biseksuele mannen aan wie passende zorg, zoals PrEP en soa zorg, wordt geboden. Omdat de huidige praktijkhouder eveneens praktiserend seksuoloog is, heeft de praktijk een aantrekkingskracht op mensen met bijzondere seksuele voorkeuren en identiteiten.

De praktijk tracht alle ketenzorgprogramma’s voor chronische patiënten die worden aangeboden door de ROHA (Regionale Organisatie Huisartsen Amsterdam), te implementeren in de praktijk. Het ligt in de planning om de zorg voor ouderen in de binnenstad nog beter vorm te geven. Daarvoor zal begin 2023 het team worden uitgebreid met een POH-O.

Interesse

Mocht je interesse zijn gewekt, vraag dan het jaarverslag op van 2021 en maak een afspraak voor een nadere kennismaking. Op korte termijn is er al plek voor een kandidaat, want een van de huidige collega’s gaat binnenkort verhuizen en de praktijk verlaten.

Je bericht kun je sturen naar: heijnen@huisartsheijnen.nl

Huisartsenpraktijk A.M. Heijnen
www.huisartsheijnen.nl

Al onze diensten voor huisartsen

Gratis informatieboek voor huisartsen