Accountancy header

Overige medici - Accountancy

Werkt u als (para)medicus in loondienst , dan is de kans groot dat uw fiscale en administratieve plichten zich beperken tot het jaarlijks indienen van uw belastingaangifte. Neemt u als zzp’er waar voor een of meer collega’s of heeft u – alleen of samen met collega’s – een eigen praktijk? Dan bent u zelfstandig ondernemer en is deskundige begeleiding bij de fiscale en administratieve kant van uw beroep geen overbodige luxe.

Van opleiding tot vrije vestiging

De diensten van Sibbing accountants en adviseurs variëren van het voeren van uw administratie tot en met advisering over de administratieve en belastingtechnische aspecten van een eigen praktijk, het opbouwen van uw pensioen en vermogensbeheer. Doordat we veel ervaring hebben met cliënten met een (para)medisch beroep, zijn we als geen ander in staat u te ondersteunen gedurende uw hele loopbaan. Een overzicht van onze diensten:

 • Boekhouding
  We verzorgen uw boekhouding sterk geautomatiseerd en dus heel efficiënt. Zo kunnen we in een handomdraai alle mutaties op uw zakelijke bankrekening inlezen. Het enige dat u hoeft te doen, is alle facturen en bonnetjes van uw zakelijke uitgaven te bewaren. Sibbing accountants en adviseurs doet de rest.

 • Accountancy
  Door het opstellen van uw persoonlijke jaarrekening stellen we de jaarwinst van uw onderneming vast. Uw persoonlijke jaarrekening is gebaseerd op uw administratie en – indien u werkzaam bent binnen een samenwerkingsverband – op de gemeenschappelijke jaarrekening. Na het vaststellen van uw winst(aandeel) kan uw belastingaangifte worden opgesteld.

 • Belastingaangiften
  Sibbing accountants en adviseurs heeft op grond van de uitstelregeling met de Belastingdienst 15 maanden de tijd voor het opstellen, bespreken en elektronisch indienen van uw verplichte jaarlijkse belastingaangifte. We beoordelen daarbij ook of er behalve uw eventuele pensioenopbouw nog andere mogelijkheden zijn om uw aangifte fiscaal te optimaliseren.

 • Fiscaal advies
  Zelfstandig ondernemers kunnen gebruikmaken van verschillende fiscale voordelen. Om die reden is het van belang om exact te weten aan welke criteria u moet voldoen om door de Belastingdienst als zelfstandig ondernemer te worden beschouwd. We adviseren u hierover graag. Maar de fiscus stelt ook eisen aan de persoonlijke en gemeenschappelijke jaarrekeningen. Bent u geen zelfstandig ondernemer? Ook dán kunt u zeker profijt hebben bij deskundig fiscaal advies!

 • Salarisadministratie
  Bent u werkgever, dan kunt u veel van uw kostbare tijd kwijt zijn aan uw salarisadministratie. Als u wilt, kunt u alle zaken met betrekking tot personeel – van het verzorgen van loonstrookjes tot en met het verwerken van ziek- en herstelmeldingen – overlaten aan Sibbing accountants en adviseurs.

Met horizontaal toezicht weet u snel waar u aan toe bent

Als deelnemer aan het Convenant Horizontaal Toezicht van de Belastingdienst mogen we onder meer uw belastingaangifte versneld indienen. Dit heeft als voordeel dat de Belastingdienst uw aangifte in principe niet meer controleert. Wél moeten we mogelijke discussiepunten vooraf met de Belastingdienst overleggen. Dankzij de korte communicatielijnen met de Belastingdienst Utrecht weet u in zo’n geval heel snel waar u aan toe bent.