Dienstverlening op maat voor huisartsen

Wegwijs worden in de financiële jungle voor
de startend huisarts?

Wij bieden u maatwerk vanaf de start van uw carrière tot voorbij uw pensionering

Tijdens uw loopbaan als huisarts krijgt u te maken met tal van zakelijke beslommeringen. U moet bijvoorbeeld onderhandelen over arbeids- en waarneemovereenkomsten of over de voorwaarden voor de overname van een praktijk(aandeel). U gaat contracten, leningen en verzekeringen aan. Daarnaast zult u moeten voldoen aan fiscale en administratieve verplichtingen en moeten inspelen op aanpassingen in wet- en regelgeving. En u zult moeten nadenken over uw pensioen.

Houdt u zich liever bezig met de zorg voor uw patiënten? Kies dan voor de expertise van Sibbing. Want Sibbing biedt u deskundige ondersteuning bij alle zakelijke aspecten van uw werk als huisarts.
Liever advies op maat?
Maak een afspraak

Praktijkadvies

Laat u bijvoorbeeld de onderhandelingen met betrekking tot een overname over aan Sibbing, dan kunt u zich volledig richten op de medische aspecten van de beoogde solopraktijk, HOED-praktijk of het gezondheidscentrum. Een onafhankelijke berekening van de overnamesom inclusief goodwill is daarbij vaak een onmisbare basis.

Een praktijkanalyse geeft u daarnaast inzicht in de financiële conditie van de praktijk, maar ook in de manier waarop de praktijk wordt gerund en in de samenwerking met andere praktijken en zorgaanbieders. Zo ziet u als snel of de praktijk voldoet aan uw verwachtingen.

Komt het tot een akkoord, dan helpen we u graag met het opstellen of beoordelen van de benodigde contracten en overeenkomsten, zoals de maatschapsovereenkomst, de overeenkomst van praktijkoverdracht en eventuele huur- en koopovereenkomsten. Tot slot geven we u met een kredietbeoordeling inzicht in uw financieringsbehoefte, vergelijken we aanbiedingen van geldverstrekkers en adviseren we u over een passend financieringsarrangement.

En ook wanneer u aan het einde van uw loopbaan uw opgebouwde praktijk wilt overdragen kunt u rekenen op de deskundige begeleiding van Sibbing. Een ervaren partij als Sibbing kan tijdens de onderhandelingen voor u het verschil maken tussen het slagen en falen van de praktijkovername of praktijkoverdracht.

Praktijkadvies voor:

✔ Vrijgevestigde huisartsen
Waarnemende huisartsen
✔ Huisartsen in loondienst (Hidha)
✔ Huisartsen in opleiding (aios)

Financieel advies

Voor het financieren van een praktijkassociatie of -overname moet u – net als voor het afsluiten van een woninghypotheek – kunnen aantonen dat het inkomen uit uw huisartspraktijk voldoende zal zijn voor het betalen van rente en aflossing. Een persoonlijke financiële planning biedt daarbij uitkomst.

Naast het opstellen van uw persoonlijke financiële planning biedt Sibbing u als huisarts nog tal van andere diensten, waaronder onafhankelijk hypotheekadvies, bemiddeling bij het afsluiten en oversluiten van hypotheken en andere leningen, het opstellen van privébegrotingen en financiële rapporten en het maken van inkomens-, pensioen- en lijfrenteberekeningen.

In onze financiële adviezen houden we rekening met elk aspect van uw leven, zowel als huisarts als in privé. We kijken dus niet alleen naar uw inkomensontwikkeling, maar ook naar uw persoonlijke wensen, gezinssituatie, vrijetijdsbesteding, voorkeuren, plannen en toekomstdromen. Een financieel advies van Sibbing is hierdoor compleet én toekomstgericht.

Financieel advies voor:

✔ Vrijgevestigde huisartsen
✔ Waarnemende huisartsen
✔ Huisartsen in loondienst (Hidha)
✔ Huisartsen in opleiding (aios)

Accountancy

Om te kunnen voldoen aan uw fiscale en administratieve verplichtingen, is een goede boekhouding van essentieel belang. Sibbing Accountants en Adviseurs levert al jarenlang accountantsdiensten aan huisartsen en kent de financiële ins en outs van uw praktijk.

We kunnen u als huisarts onder meer van dienst zijn met het verzorgen van uw salaris- en financiële administratie en het beoordelen van arbeidsvoorwaarden en contracten. Daarnaast stellen we jaarrekeningen op, verzorgen we uw belastingaangiften en adviseren we u met kennis van zaken over de fiscale en financiële kant van uw praktijk. Maar ook bij het nemen van besluiten over zaken als praktijkoverdracht, samenwerking met andere zorgverleners en investeringen staan we u graag terzijde.

Uiteraard mag u ook voor uw persoonlijke zaken rekenen op onze expertise, bijvoorbeeld ten aanzien van vermogensvorming, vermogensbeheer en vermogensoverdracht, uw aanvullend pensioen en het opstellen van testamenten. U vindt daarbij in Sibbing accountants en adviseurs een partner die proactief met u meedenkt en uw mogelijkheden in een breder perspectief plaatst.

Accountancydiensten voor:

✔ Vrijgevestigde huisartsen
✔ Waarnemende huisartsen
✔ Huisartsen in loondienst (Hidha)
✔ Huisartsen in opleiding (aios)

Verzekeren

Het samenstellen van een uitgebalanceerd verzekeringspakket begint met een analyse van de risico’s die u als huisarts en in uw privéleven loopt. Op basis van het maatadvies dat hieruit volgt, beslist u welke risico’s u wel en niet wilt verzekeren.

Als onafhankelijk intermediair bieden we huisartsen onder meer verzekeringen met betrekking tot aansprakelijkheid in beroep en bedrijf, bij samenwerking, als bestuurder of als werkgever en in relatie tot beroeps- en bedrijfsrechtsbijstand. Bent u werkgever, dan zijn ook verzekeringen ten aanzien van verzuim, ARBO, WGA en WIA van belang. Ook is het verstandig om uw inventaris, instrumentarium en praktijkpand te verzekeren. Voor u als privépersoon zijn – naast een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) – onder meer verzekeringen voor inboedel, opstal, auto, reis, ongevallen, aansprakelijkheid, zorg, overlijdensrisico en aanvullend pensioen relevant.

Uiteraard kunt u bij Sibbing rekenen op uitgebreide dienstverlening. We beoordelen onder meer polisvoorwaarden, bemiddelen bij het afsluiten van verzekeringen, beheren polissen en verwerken mutaties, handelen schademeldingen af en evalueren regelmatig uw portefeuille, inclusief uw AOV. Met de Sibbing Verzekeren Pakketverzekering van ons volmachtbedrijf Sibbing Verzekeren bent u bovendien verzekerd van aantrekkelijke premiekortingen, unieke polisvoorwaarden en een complete dekking zónder overlap of hiaten.

Verzekeringen voor:

✔ Vrijgevestigde huisartsen
✔ Waarnemende huisartsen
✔ Huisartsen in loondienst (Hidha)
✔ Huisartsen in opleiding (aios)

Collectief advies

Zorggroepen

De dienstverlening voor Zorggroepen omvat onder andere ondersteuning bij het sluiten en beheren van collectieve verzekeringscontracten. Het gezamenlijk inkopen en afsluiten van verzekeringen levert veelal voordeel op, maar brengt ook de nodige coördinatie en administratie met zich mee. Sibbing Collectief ontzorgt in dit proces van de allereerste inventarisatie tot het toezenden van de deelnemersbewijzen.

Een belangrijke ontwikkeling in de eerste lijn is dat er steeds meer multidisciplinaire zorg in de eerste en de “anderhalve lijn” wordt aangeboden.

Het samenwerken tussen de eerste en tweede lijn heeft aanzienlijke gevolgen. Gevolgen voor de onderlinge aansprakelijkheden en voor de medische aansprakelijkheid van de behandelaren. In verzekeringstechnisch opzicht is het belangrijk te voorkomen dat deze ontwikkelingen leiden tot hiaten maar ook onnodige dubbelingen in de dekking van aansprakelijkheidsverzekeringen. Hiervoor heeft Sibbing de Ketenzorg-check ontwikkeld.

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

✔ Contractuele situatie van uw zorggroep
✔ Aansprakelijkheidsissues van uw zorggroep
✔ Benodigde aansprakelijkheidsverzekeringen
✔ Al lopende aansprakelijkheidsverzekeringen

Praktijk- en vacatureaanbod
voor huisartsen

first-aid-kit-svg