Dienstverlening op maat voor fysiotherapeuten

Kies voor deskundige begeleiding bij uw zakelijke beroepspraktijk. 

Wij bieden u maatwerk vanaf de start van uw carrière tot voorbij uw pensionering

Als fysiotherapeut heeft u naast de zorg voor uw patiënten regelmatig te maken met allerlei zakelijke beslommeringen. Denk maar eens aan het afsluiten van een waarneemovereenkomst, het opzetten, overnemen en/of financieren van een eigen praktijk en het afsluiten van contracten en verzekeringen. Daarnaast moet u voldoen aan uw fiscale en administratieve verplichtingen en rekening houden met wet- en regelgeving. En ook zaken als arbeidsongeschiktheid en uw pensioen vragen regelmatig uw aandacht.

Heeft u behoefte aan deskundige zakelijke begeleiding bij uw werkzaamheden als fysiotherapeut? Profiteer dan van de expertise van Sibbing.

Liever advies op maat?
Maak een afspraak

Praktijkadvies

Laat u zich bij het ontwikkelen van uw plannen voor een eigen fysiotherapie praktijk begeleiden door een ervaren adviseur van Sibbing, dan weet u zeker dat u geen enkel zakelijk aspect van uw praktijk vergeet.

Neemt u liever een bestaande praktijk over? Dan kunt u Sibbing namens u laten onderhandelen over de voorwaarden voor overname, zodat u zich helemaal kunt richten op de vakinhoudelijke kant van de praktijk.

Inzicht door praktijkanalyse

Een praktijkanalyse geeft u daarnaast inzicht in de financiële stand van zaken, maar ook in de samenwerking met huisartsen en andere verwijzers, (ouderen)zorginstellingen en overige zorgaanbieders. Zo ziet u al snel of de beoogde praktijk aan uw eisen en wensen voldoet. Besluit u tot het opzetten van een eigen praktijk of het overnemen van een bestaande praktijk, dan kunnen we u onder meer van dienst zijn met het opstellen van onder meer huur- en koopcontracten, samenwerkingsovereenkomsten, waarneemovereenkomsten, een overeenkomst van praktijkoverdracht en een maatschapsovereenkomst.
Tot slot helpen we u graag met de financiering van uw start of overname.

Eigen praktijk, beslissing voor lange termijn

De start van een nieuwe praktijk of de overname van (een aandeel in) een bestaande praktijk is een serieuze beslissing voor de lange termijn. Met de zakelijke ondersteuning van een ervaren adviespartner als Sibbing vergroot u de kansen op het slagen van uw onderneming.

Praktijkadvies voor:

✔ Vrijgevestigde fysiotherapeuten
✔ Waarnemende fysiotherapeuten
✔ Fysiotherapeuten in loondienst
✔ Fysiotherapeuten in opleiding

Financieel advies

Om het opzetten van een eigen praktijk of het overnemen van een praktijk(aandeel) te kunnen financieren, moet u aantonen dat uw inkomsten als fysiotherapeut voldoende zullen zijn om aan uw financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Datzelfde geldt wanneer u een hypotheek wilt afsluiten. Een persoonlijke financiële planning is daarbij van essentieel belang.

Onafhankelijk advies

Behalve met het opstellen van zo’n financieel plan kan Sibbing u op tal van financiële zaken van dienst zijn. Zo kunt u rekenen op een onafhankelijk hypotheekadvies en deskundige bemiddeling bij het afsluiten van een hypotheek of andere lening. Daarnaast kan uw financieel adviseur begrotingen en financiële rapporten voor u opstellen en inkomens-, pensioen- en lijfrenteberekeningen voor u maken.

Nu én straks

Zowel de zakelijke als de persoonlijke facetten van uw leven komen in ons financieel advies aan bod. Zo kijken we niet alleen naar de verwachte ontwikkeling van uw praktijk en uw inkomen, maar ook naar uw woonwensen, gezinssituatie, vrijetijdsbesteding, ambities en dromen. Zo zorgen we ervoor dat ons financieel advies perfect aansluit op uw leven, nu én straks.

Financieel advies voor:

✔ Vrijgevestigde fysiotherapeuten
✔ Waarnemende fysiotherapeuten
✔ Fysiotherapeuten in loondienst
✔ Fysiotherapeuten in opleiding

Accountancy

Om te kunnen voldoen aan uw fiscale en administratieve verplichtingen is een goede boekhouding noodzakelijk. Sibbing Accountants en Adviseurs heeft de nodige ervaring met financiële verslaglegging voor fysiotherapeuten en is daardoor uitstekend in staat om u te helpen met het voeren van uw financiële administratie en uw salarisadministratie.

Ondersteuning en advies

Daarnaast kunnen we arbeidsvoorwaarden, samenwerkingsovereenkomsten en andere contracten voor u beoordelen en adviseren we u graag over alle financiële en fiscale zaken met betrekking tot uw fysiotherapie praktijk. Vanzelfsprekend verzorgen we ook uw jaarrekening en uw fiscale aangiften. En ook als u belangrijke zakelijke of financiële besluiten moet nemen, kunt u rekenen op onze expertise.

Proactief meedenken

Omdat werk en privé vaak nauw verweven zijn, kunt u ook uw financiële privézaken in handen geven van Sibbing Accountants en Adviseurs. Wilt u weten hoe u binnen de fiscale spelregels het beste een pensioenvoorziening treft? Of heeft u vragen over vermogensoverdracht of testamenten? In Sibbing accountants en adviseurs vindt u een ervaren sparringpartner die u met raad en daad terzijde staat.

Accountancydiensten voor:

✔ Vrijgevestigde fysiotherapeuten
✔ Waarnemende fysiotherapeuten
✔ Fysiotherapeuten in loondienst
✔ Fysiotherapeuten in opleiding

Verzekeren

Om voor u een verzekeringspakket op maat te kunnen samenstellen, inventariseren we eerst de risico’s die u als fysiotherapeut zakelijk en privé loopt. Hieruit volgt een onafhankelijk en deskundig advies, op basis waarvan u een afgewogen beslissing kunt nemen welke risico’s u wilt verzekeren.

Voor beroep en privé

Als fysiotherapeut kunt u zich bijvoorbeeld verzekeren tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid en de kosten van rechtsbijstand. Daarnaast bieden we u schadeverzekeringen voor het verzekeren van bijvoorbeeld uw inventaris, instrumentarium en praktijkpand, terwijl ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en een pensioenverzekering voor u als fysiotherapeut zeker van belang zijn. Voor u en uw gezin kunt u onder meer denken aan het verzekeren van inboedel, opstal, aansprakelijkheid, auto, reis, ongevallen, zorg en overlijdensrisico.

Bemiddeling en beheer

De uitgebreide dienstverlening van Sibbing omvat tevens het vergelijken en beoordelen van polisvoorwaarden, bemiddeling bij het afsluiten van verzekeringen, polisbeheer en het verwerken van mutaties, schadebehandeling en het periodiek evalueren van uw verzekeringspakket. Met de Sibbing Verzekeren Pakketverzekering van ons volmachtbedrijf Sibbing Verzekeren bent u bovendien verzekerd van een aantrekkelijke premiekorting, unieke polisvoorwaarden en een complete dekking zónder overlap of hiaten.

Verzekeringen voor:

✔ Vrijgevestigde fysiotherapeuten
✔ Waarnemende fysiotherapeuten
✔ Fysiotherapeuten in loondienst
✔ Fysiotherapeuten in opleiding

Collectief advies

Binnen Sibbing heeft collectief advies twee betekenissen. De eerste is het collectief aanbieden van diensten en verzekeringen. Te denken valt aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen of rechtsbijstandverzekeringen. Naast deze verzekeringen kiezen steeds meer samenwerkingsverbanden er voor ook om een collectief te sluiten voor alle prive-verzekeringen van de aangesloten artsen. Denk daarbij aan de opstal- de inboedel- en de reisverzekering.

De tweede betekenis is het aanbieden van diensten en verzekeringen aan collectieven zoals grotere groepspraktijken, MSB’s, Zorggroepen en VSV’s. Hierbij gaat het veelal om aansprakelijkheid, rechtsbijstand, ziekteverzuim, opstal en inventaris.

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

✔ Risicomanagement
✔ Goodwillmodellen
✔ Strategieontwikkeling
✔ (Beroeps)aansprakelijkheid
✔ Ondernemen in de zorg
✔ Juridisch advies