Dienstverlening op maat voor tandartsen

Wegwijs worden in de financiële jungle voor
de startend tandarts?

Wij bieden u maatwerk vanaf de start van uw carrière tot voorbij uw pensionering

Naast de vakinhoudelijke kant van uw werk als tandarts spelen tijdens uw loopbaan diverse zakelijke aspecten een rol. U zult bijvoorbeeld moeten onderhandelen over een waarneem- of meewerkovereenkomst of een praktijkovername en u zult verzekeringen, contracten en leningen moeten afsluiten. Daarnaast heeft u fiscale en administratieve verplichtingen en moet u wijzigingen in wetten en regels bijhouden. En uiteraard vraagt ook het opbouwen van een goed pensioen al aan het begin van uw carrière de nodige aandacht.

Richt u zich liever op het verlenen van optimale mondzorg? Vertrouw dan op de expertise van Sibbing. Wij kennen de tandartspraktijk als geen ander en bieden u deskundige zakelijke begeleiding.

Liever advies op maat?
Maak een afspraak

Praktijkadvies

Door Sibbing bijvoorbeeld namens u te laten onderhandelen, kunt zich bij de overnamegesprekken volledig richten op de tandtechnische aspecten van de praktijk. Een objectieve goodwillberekening en een uitgebreide praktijkanalyse geven u daarnaast inzicht in de waarde en de financiële conditie van beoogde praktijk, de wijze van praktijkvoering en in samenwerking met andere zorgaanbieders. Zo kunt u goed beoordelen of de praktijk aan uw verwachtingen voldoet.

Opstellen en beoordelen overeenkomsten

Ook kunt u een beroep op Sibbing doen voor het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en contracten zoals maatschapsovereenkomsten, overeenkomst van opdracht, waarneem overeenkomsten etc.

Financieringsbehoefte in kaart gebracht

Met een kredietbegroting laten we zien wat uw financieringsbehoefte is, waarna we de offertes van diverse geldverstrekkers voor u vergelijken en u adviseren over het beste financieringsarrangement.
Het overnemen van een (aandeel in een) tandartspraktijk is een beslissing voor de lange termijn. Laat u zich voor de zakelijke kant van de overname begeleiden door een ervaren praktijkadviseur van Sibbing, dan staat u sterker en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Praktijkadvies voor:

✔ Vrijgevestigde tandartsen
✔ Waarnemende tandartsen
✔ Tandartsen in opleiding

Financieel advies

Om de overname van een praktijk(aandeel) en de eventuele aankoop van een woning te kunnen financieren, moet u aantonen dat u als tandarts voldoende gaat verdienen om aan uw rente- en aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Een persoonlijke financiële planning geeft hierover de nodige duidelijkheid.

Optimaal inzicht in uw financiële situatie

Maar Sibbing kan – naast het opstellen van een persoonlijk financieel plan – nog veel meer voor u betekenen. U kunt bijvoorbeeld rekenen op een onafhankelijk hypotheekadvies en deskundige bemiddeling bij het afsluiten en oversluiten van een hypotheek of een andere lening. Daarnaast stellen we financiële rapporten en privébegrotingen voor u op en maken we inkomens-, pensioen- en lijfrenteberekeningen. Zo krijgt u optimaal inzicht in uw financiële situatie.

Financieel advies op maat

Het spreekt voor zich dat we bij onze adviezen alle aspecten van uw beroeps- en privéleven betrekken. We kijken dus zowel naar uw loopbaanplanning en de bijbehorende inkomensontwikkeling als naar uw gezinssituatie, uw plannen, dromen, wensen en verwachtingen. Een financieel advies van Sibbing past dan ook perfect bij u, op elk moment van leven.

Financieel advies voor:

✔ Vrijgevestigde tandartsen
✔ Waarnemende tandartsen
✔ Tandartsen in opleiding

Accountancy

Een goede boekhouding is uiteraard van essentieel belang om te kunnen voldoen aan uw fiscale en administratieve en verplichtingen. Sibbing Accountants en Adviseurs heeft de nodige ervaring met financiële verslaglegging voor tandartsen en spreekt uw jargon.

Ondersteuning en advies

Als ervaren accountants voor tandartsen kunnen we u ondersteunen met het voeren van een vlekkeloze financiële administratie en uw salarisadministratie, maar ook met het beoordelen van arbeidsvoorwaarden, waarneem- of meewerkovereenkomsten en andere contracten. Daarnaast verzorgen we uw jaarrekeningen en belastingaangiften. Tot slot kunt u rekenen op deskundig advies over de fiscale en overige financiële facetten van uw praktijk en staan we u met raad en daad bij wanneer u belangrijke besluiten moet nemen op het gebied van praktijkoverdracht, samenwerking en investeringen.

Proactief meedenken

Maar ook buiten uw praktijk kunt u op ons rekenen, bijvoorbeeld voor advies over het fiscaalvriendelijk vormen van vermogen en het opbouwen van een goed pensioen. En ook als het gaat om zaken als vermogensoverdracht en testamenten vindt u in Sibbing Accountants en Adviseurs een financieel partner die met u meedenkt en proactief inspeelt op belangrijke ontwikkelingen in uw leven.

Accountancydiensten voor:

✔ Vrijgevestigde tandartsen
✔ Waarnemende tandartsen
✔ Tandartsen in opleiding

Verzekeren

Om een verzekeringspakket op maat te kunnen samenstellen, analyseren we eerst de risico’s die u – als tandarts en in privé – loopt. Hieruit volgt een persoonlijk advies, op basis waarvan u zelf beslist welke verzekeringen u wel en niet wilt afsluiten.

Voor beroep en privé

Beroepsmatig kunt u bijvoorbeeld de risico’s afdekken van uw beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid en uzelf verzekeren voor rechtsbijstand. Bent u werkgever, dan zijn ook verzekeringen ten aanzien van verzuim, ARBO, WGA en WIA van belang. Daarnaast is het verstandig om uw praktijkpand, inventaris en instrumentarium te verzekeren. Voor uzelf en uw gezin valt te denken aan verzekeringen met betrekking tot inboedel, opstal, aansprakelijkheid, auto, reis, ongevallen, overlijdensrisico en zorg. Tot slot zijn een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en een pensioenverzekering voor u als tandarts uiterst belangrijk.

Bemiddeling en beheer

Onder onze uitgebreide dienstverlening valt ook het beoordelen van polisvoorwaarden, bemiddeling bij het afsluiten van verzekeringen, polisbeheer, mutatieverwerking, afhandeling van schades en het periodiek evalueren van uw verzekeringsportefeuille, inclusief uw AOV. Kiest u voor de Sibbing Verzekeren Pakketverzekering van ons volmachtbedrijf Sibbing Verzekeren, dan profiteert u bovendien van premiekortingen, unieke polisvoorwaarden en een complete dekking zónder overlap of hiaten.

Verzekeringen voor:

✔ Vrijgevestigde tandartsen
✔ Waarnemende tandartsen
✔ Tandartsen in opleiding

Praktijk- en vacatureaanbod
voor tandartsen

tooth-svg