Accountancy header

Tandartsen - Accountancy

Naarmate u als tandarts zelfstandiger gaat werken – als waarnemer, praktijkmedewerker of vrijgevestigd tandarts – krijgt u steeds meer administratieve en fiscale verplichtingen. Het is dan prettig om te kunnen vertrouwen op Sibbing accountants en adviseurs. We begeleiden al jarenlang tandartsen in heel Nederland en kennen hierdoor de tandartspraktijk van binnen en van buiten.

Van opleiding tot vrije vestiging

Onze accountancydiensten lopen uiteen van het verzorgen van uw administratie en uw jaarcijfers tot en met financieel en fiscaal advies in relatie tot de overname van een praktijk, vermogensbeheer, pensioenen en testamenten. Door onze expertise van de tandartspraktijk en de brede variatie van onze dienstverlening is Sibbing accountants en adviseurs een betrouwbare partner vanaf de start van uw carrière. Een overzicht van onze dienstverlening:

 • Administratie
  We verzorgen uw boekhouding efficiënt en sterk geautomatiseerd. Met één druk op de knop kunnen we bijvoorbeeld alle mutaties op uw zakelijke bankrekening inlezen. Alles wat u hoeft te doen, is het bewaren van bonnetjes en facturen met betrekking tot uw zakelijke uitgaven. De rest kunt u aan ons toevertrouwen.

 • Accountantswerkzaamheden
  De jaarwinst van uw onderneming stellen we vast door het opstellen van uw persoonlijke jaarrekening. Deze is gebaseerd op uw boekhouding en – als u werkzaam bent in een groepspraktijk of een ander samenwerkingsverband – op de gemeenschappelijke jaarrekening. Nadat de winst is berekend, kunnen we uw belastingaangifte opstellen.

 • Fiscale aangiften
  U bent verplicht om ieder jaar belastingaangifte te doen. Sibbing accountants en adviseurs heeft op grond van de uitstelregeling met de Belastingdienst 15 maanden de tijd voor het opstellen, bespreken en elektronisch indienen van uw aangifte. Daarbij kijken we ook of er – behalve uw (verplichte) pensioenopbouw – nog andere mogelijkheden zijn voor het fiscaal optimaliseren van uw aangifte.

 • Fiscaal advies
  Bent u zelfstandig ondernemer, dan profiteert u van diverse fiscale voordelen. Het is daarom belangrijk om te weten welke voorwaarden de fiscus aan u stelt om als ondernemer te worden aangemerkt. Daarnaast worden ook eisen gesteld aan uw persoonlijke en gemeenschappelijke jaarrekeningen. Bent u geen zelfstandig ondernemer? Ook dán kan een goed fiscaal advies u de nodige voordelen bieden.

 • Salarisadministratie
  Heeft u personeel, dan bent u verplicht om een salarisadministratie te voeren. Richt u uw onverdeelde aandacht liever op goede tandzorg? Sibbing accountants en adviseurs neemt u graag alle rompslomp rondom loonstrookjes, aangiftes, ziek- en herstelmeldingen en cao-bepalingen van u over.

Horizontaal toezicht: snel weten waar u aan toe bent

Sibbing accountants en adviseurs neemt deel aan het Convenant Horizontaal Toezicht van de Belastingdienst. Dit biedt onder meer als voordeel dat we uw belastingaangifte versneld mogen indienen. Ook controleert de Belastingdienst uw aangifte in principe niet meer. Voorwaarde is wel dat we eventuele fiscale discussiepunten vooraf met de Belastingdienst overleggen. Door onze korte communicatielijnen met Belastingdienst Utrecht weet u in zo’n geval vrijwel direct waar u aan toe bent.