Financieel advies header

Huisartsen - Financieel advies

Uw loopbaan als huisarts is – net als uw privéleven – voortdurend in ontwikkeling. Daarom stellen we uw persoonlijke omstandigheden in onze financiële adviespraktijk centraal, of het nu gaat om een investeringsbegroting, een uitgebreid financieel rapport of een hypotheekaanvraag voor uw woning. Een financieel advies van Sibbing is hierdoor compleet, persoonlijk en gericht op de toekomst.

Huisarts in opleiding

Tijdens uw opleiding tot huisarts moet u mogelijk al besluiten nemen die uw verdere leven beïnvloeden, bijvoorbeeld over het kopen van een eigen huis of het opbouwen van een (aanvullend) pensioen. Verwacht u na uw opleiding van woon- of werkomgeving te veranderen, dan is het raadzaam om daar bij het afsluiten van uw hypotheek al op in te spelen. Daarnaast is het goed om u voor de start van uw loopbaan grondig te verdiepen in zaken zoals de financiële ins en outs van loondienst, waarneming en vrije vestiging, de financiering van een praktijkovername en goodwill. Heeft u behoefte aan financieel advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Huisarts in loondienst

Werkt u als huisarts in loondienst, dan zijn uw financiële zaken waarschijnlijk wat overzichtelijker dan bij vrije vestiging. Toch kunt u ook als werknemer uw hele leven profijt hebben van het opstellen en regelmatig herzien van een persoonlijke financiële planning. We kunnen hierin diverse gebeurtenissen opnemen die uw besteedbaar inkomen kunnen beïnvloeden, waaronder het kopen van een huis, arbeidsongeschikt raken, pensioneren en overlijden. Daarnaast kunt u op Sibbing rekenen als u behoefte heeft aan een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies.

Waarnemend huisarts

Start u uw loopbaan als waarnemer, dan is uw financiële leven – zeker in het begin – vaak wat minder stabiel. De hoogte van uw inkomen hangt immers af van het aantal diensten dat u waarneemt en kan per maand sterk variëren. In zo’n situatie is het erg prettig om u te kunnen richten op een persoonlijk financieel plan en een privébegroting. Zo voorkomt u onaangename financiële verrassingen. Daarnaast is het verstandig om tijdig te beginnen met de opbouw van een (aanvullend) pensioen.

Vrijgevestigd huisarts

Financieel advies en praktijkadvies zijn bij vrije vestiging vaak nauw met elkaar verweven. Het is immers van groot belang om niet alleen de zakelijke, financiële en beroepsmatige aspecten van de overname helder in beeld te krijgen, maar ook de financiële uitgangspunten voor uzelf. Een gedegen persoonlijk financieel plan inclusief privébegroting geeft u inzicht in de haalbaarheid van een overname, maar ook in uw persoonlijk inkomen op diverse momenten in uw leven als zelfstandig ondernemer.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Vanzelfsprekend kunt u ook voor een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies vertrouwen op de expertise van Sibbing. In hun advies houden onze gecertificeerde hypotheekadviseurs onder meer rekening met uw inkomen en dat van uw eventuele partner, uw gezinssituatie en bestedingspatroon, uw financiële wensen voor nu én later en uw gewenste pensioenleeftijd. Daarnaast betrekken ze de voor- en nadelen van het oversluiten van eventuele bestaande hypotheken in hun hypotheekadvies. U bent bij Sibbing dan ook verzekerd van een hypotheek die optimaal past bij uw huidige situatie én bij uw ambities voor de toekomst.

Wegwijs worden in de financiële jungle voor de startend huisarts?
Huisarts - transparant