Accountancy header

Huisartsen - Accountancy

Bent u aios of werkt u als huisarts in loondienst? Dan blijven uw boekhoudkundige en fiscale verplichtingen waarschijnlijk beperkt tot het indienen van uw jaarlijkse belastingaangifte. Neemt u echter waar of bent u – alleen of samen met collega’s – werkzaam in een eigen praktijk? Dan bent u zelfstandig ondernemer en is deskundige administratieve en fiscale begeleiding bij de zakelijke aspecten van uw beroep onmisbaar.

Van aios tot vrijgevestigd huisarts

Onze diensten lopen uiteen van het voeren van uw boekhouding en salarisadministratie en het verzorgen van uw jaarcijfers tot fiscaal en financieel advies over de overname of overdracht van een praktijk, uw pensioen, vermogensbeheer en testamenten. Dankzij de jarenlange ervaring met uw beroepsgroep en de breedte van de dienstverlening is Sibbing accountants en adviseurs een waardevolle partner in elke fase van uw carrière en uw privéleven.

 • Administratieve diensten
  We voeren uw boekhouding sterk geautomatiseerd en efficiënt. Zo kunnen we met één druk op de knop alle mutaties op uw zakelijke bankrekening inlezen. Het enige dat u hoeft te doen, is het bewaren van alle bonnetjes en facturen met betrekking tot uw zakelijke uitgaven. De rest kunt u aan ons overlaten.

 • Accountantswerkzaamheden
  Bent u ondernemer, dan wordt uw jaarwinst vastgesteld door het opmaken van uw persoonlijke jaarrekening. Deze is gebaseerd op uw boekhouding en – indien u werkzaam bent binnen een samenwerkingsverband – op de gemeenschappelijke jaarrekening. Is de winst bekend, dan kan uw belastingaangifte worden opgesteld.

 • Belastingaangiften
  U bent verplicht om na afloop van elk kalenderjaar belastingaangifte te doen. Op basis van de uitstelregeling met de Belastingdienst heeft Sibbing accountants en adviseurs 15 maanden de tijd voor het opstellen, bespreken en elektronisch indienen van uw aangifte. Natuurlijk onderzoeken we daarbij ook of er – behalve uw (verplichte) pensioenopbouw – nog andere mogelijkheden zijn om uw aangifte fiscaal te optimaliseren.

 • Fiscaal advies
  Omdat zelfstandig ondernemers diverse fiscale voordelen genieten, is het van belang om te weten aan welke voorwaarden u moet voldoen om als ondernemer te worden aangemerkt. Daarnaast stelt de Belastingdienst eisen aan uw persoonlijke en gemeenschappelijke jaarrekeningen. Maar ook als u geen zelfstandig ondernemer bent, kan fiscaal advies zeker nuttig zijn.

 • Salarisadministratie
  Het voeren van een salarisadministratie kan de nodige tijd van u vergen. Laat u loonstrookjes, loonaangiftes, ziek- en herstelmeldingen en het toepassen van de cao over aan Sibbing accountants en adviseurs, dan houdt u meer tijd over voor uw patiënten.

Horizontaal toezicht geeft u snel duidelijkheid

Als deelnemer aan het Convenant Horizontaal Toezicht van de Belastingdienst mag Sibbing accountants en adviseurs onder meer uw belastingaangifte versneld indienen. De Belastingdienst controleert uw aangifte vervolgens in principe niet meer. Eventuele fiscale discussiepunten moeten hiervoor wel vooraf met de Belastingdienst worden overlegd. Dankzij onze korte communicatielijnen met Belastingdienst Utrecht weet u vrijwel direct waar u aan toe bent.