Onbezorgd op vakantie? Zorg voor een reisverzekering

Niets zo leuk als het maken van vakantieplannen. Met zorg worden bestemming en accommodatie uitgezocht. De een geeft de voorkeur aan het lekker relaxen op een strandbedje, terwijl de ander kiest voor een actieve doe-vakantie. Niet altijd wordt nagedacht bij wat er allemaal mis kan gaan tijdens de vakantie. Heel begrijpelijk, want vakantie moet vooral onbezorgd zijn. Met een passende reisverzekering kunt u ook écht onbezorgd genieten van uw vakantie. 

Waar bent u voor verzekerd?

Het is van belang dat u een reisverzekering kiest die past bij uw persoonlijke situatie en reisplannen. Een aantal zaken kunnen meeverzekerd worden zoals:

  • Medische noodgevallen

Een reisverzekering kan medische kosten dekken die kunnen ontstaan door ziekte of letsel tijdens je reis. Dit kan variëren van doktersbezoeken tot ziekenhuisopnames en zelfs repatriëring. De dekking is beduidend ruimer dan de standaard-dekking in je zorgverzekering

  • Verlies of diefstal van bagage
    De reisverzekering kan helpen bij het vergoeden en vervangen van gestolen of verloren bagage en persoonlijke bezittingen tijdens je reis.

  • Aansprakelijkheid
Als je per ongeluk schade toebrengt aan anderen of hun eigendommen, kan de reisverzekering je beschermen tegen aansprakelijkheidskosten. Dit is met name van belang wanneer het gehuurde zaken betreft; deze zijn niet verzekerd op je standaard aansprakelijkheidsverzekering particulier.

  • Rechtsbijstand
Dit omvat bijstand in noodsituaties, zoals , hulp bij het verhalen van opgelopen schade, hulp bij het vinden van medische zorg, vertaalhulp en andere soortgelijke diensten.


Waarom kiezen voor een doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering biedt dekking gedurende het hele jaar, ongeacht het aantal reizen, is daardoor voordeliger voor mensen die meerdere keren per jaar op reis gaan. De doorlopende reisverzekering kan worden aangepast aan uw behoeften en reispatronen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het meeverzekeren van zakelijke reizen voor studie en/of congressen in het buitenland.

Kortom een doorlopende reisverzekering biedt gemak, continue dekking en is voordeliger wanneer u regelmatig reist.

Reis annuleren?

Soms kunnen onverwachte gebeurtenissen zich voordoen waardoor u uw reis moet annuleren. Denk hierbij aan plotselinge ziekte of letsel, overlijden in de familie, natuurrampen op de plaats van bestemming, etc.

Als u een reis annuleert, kunnen er annuleringskosten in rekening worden gebracht door luchtvaartmaatschappijen, accommodaties en reisbureaus. De annuleringsverzekering dekt deze kosten.

Daarnaast kan een annuleringsverzekering ook andere kosten dekken die u gemaakt heeft voor uw reis, zoals niet-terugbetaalbare vooruitbetalingen van accommodatie, excursies, vervoer en activiteiten.

Ook wanneer u gedwongen wordt om uw reis voortijdig te onderbreken vanwege noodgevallen, kunt u een beroep doen op de annuleringsverzekering en kunt u zelfs uw niet genoten reisdagen vergoed krijgen.

Kortom: er zijn genoeg redenen om een reisverzekering af te sluiten. Neem daarom voor uw vakantie contact met ons op voor een maatwerk-offerte. Wij zijn u graag van dienst!