Financieel advies header

Overige medici - Financieel advies

Uw carrière als (para)medicus en uw privéleven zijn voortdurend in beweging. In onze financiële adviespraktijk staan uw persoonlijke omstandigheden daarom centraal, ongeacht of het gaat om een hypotheekadvies voor uw privéwoning of om een uitgebreid financieel rapport voor een praktijkovername. Dát maakt een financieel advies en een hypotheekadvies van Sibbing persoonlijk en toekomstbestendig.

(Para)medicus in opleiding

Het is verstandig om u al tijdens uw beroepsopleiding te verdiepen in de financiële ins en outs van het werken in loondienst, als zzp’er of als vrijgevestigd (para)medicus. Een praktijkadviseur kan u hierbij helpen, zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken. Daarbij komen ook praktische zaken als de financier van een overname en het eventueel betalen van goodwill ter sprake. Wilt u uzelf tijdig voorbereiden op uw financiële toekomst? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

(Para)medicus in loondienst

Werkt u als (para)medicus in loondienst, dan zijn uw financiële zaken waarschijnlijk betrekkelijk eenvoudig. Ondanks dat kunt u uw leven lang plezier hebben van een persoonlijk financieel plan dat regelmatig wordt geactualiseerd. In zo’n financieel plan kunnen we diverse scenario’s opnemen die nu en later in uw leven van invloed kunnen zijn op uw besteedbaar inkomen. Daarbij kunt u onder meer denken aan de aankoop van een eigen huis, arbeidsongeschiktheid, pensioneren en overlijden. Uiteraard kunt u daarnaast ook voor een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies bij Sibbing terecht.

(Para)medicus zonder personeel (zzp)

Werkt u als zzp’er in uw eigen praktijk of neemt u waar voor een of meer collega’s, dan zijn uw financiën vaak wat minder overzichtelijk. Uw inkomen hangt dan immers volledig af van het aantal patiënten dat u behandelt en kan hierdoor per maand sterk variëren. In zo’n situatie is het erg prettig om te kunnen vertrouwen op een persoonlijk financieel plan en een privébegroting, zodat u financiële verrassingen kunt voorkomen. Bovendien is het raadzaam om op tijd te beginnen met het opbouwen van uw pensioen.

Vrijgevestigd (para)medicus

Bij vrije vestiging hangen praktijkadvies en financieel advies nauw met elkaar samen. Naast alle zakelijke, financiële en medische zaken is het immers belangrijk om ook inzicht te krijgen in de financiële uitgangspunten voor uzelf. Een persoonlijk financieel plan laat zien of het starten of overnemen van een eigen (para)medische praktijk haalbaar is, maar ook wat uw persoonlijk inkomen op diverse momenten in uw leven als zelfstandig ondernemer zal zijn.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Vanzelfsprekend kunt u ook voor een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies vertrouwen op de expertise van Sibbing. In hun advies houden onze gecertificeerde hypotheekadviseurs onder meer rekening met uw inkomen en dat van uw eventuele partner, uw gezinssituatie en bestedingspatroon, uw financiële wensen voor nu én later en uw gewenste pensioenleeftijd. Daarnaast betrekken ze de voor- en nadelen van het oversluiten van eventuele bestaande hypotheken in hun hypotheekadvies. U bent bij Sibbing dan ook verzekerd van een hypotheek die optimaal past bij uw huidige situatie én bij uw ambities voor de toekomst.

Behoefte aan een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek?
Overige medici - transparant