Financieel advies header

Medisch specialisten - Financieel advies

Uw loopbaan als medisch specialist en uw privéleven zijn voortdurend in ontwikkeling. Daarom stellen we in onze financiële adviespraktijk uw persoonlijke omstandigheden centraal, of het nu gaat om een hypotheekaanvraag, een investeringsbegroting of een uitgebreid financieel rapport. Dát maakt een financieel advies en een hypotheekadvies van Sibbing compleet, persoonlijk en toekomstgericht.

Medisch specialist in opleiding

Als aios moet u misschien al beslissingen nemen die uw verdere leven beïnvloeden, zoals het kopen van een huis. Verwacht u na uw specialisatie van werk- en woonomgeving te veranderen, dan is het verstandig om daar bij uw hypotheek al rekening mee te houden. Maar er zijn vast meer zaken waarin u zich aan het begin van uw carrière wilt verdiepen, zoals de financiële ins en outs van loondienst, waarneming en vrije vestiging, het financieren van de overname van een praktijkaandeel en goodwill. Heeft u behoefte aan financieel advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Medisch specialist in loondienst

Bent u als medisch specialist in loondienst, dan zijn uw financiële zaken waarschijnlijk minder complex dan bij vrije vestiging. Tóch kunt u uw leven lang profijt hebben van een goede persoonlijke financiële planning. We nemen hier diverse scenario’s op die nu en in de toekomst invloed kunnen hebben op uw besteedbaar inkomen, zoals het kopen van een huis, arbeidsongeschiktheid, uw pensioen en overlijden. Laat u uw persoonlijk financieel plan regelmatig herzien, dan blijft het actueel. Daarnaast kunt u vanzelfsprekend bij Sibbing terecht voor een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies.

Waarnemend medisch specialist

Kiest u voor een carrière start als waarnemer, dan is uw financiële leven in veel gevallen wat minder stabiel. Uw inkomen – dat wordt gevormd door uw waarneemvergoeding – hangt immers volledig af van het aantal diensten dat u waarneemt en kan dus van maand tot maand sterk variëren. Juist dán is het goed om te kunnen terugvallen op een persoonlijke financiële planning en een privébegroting. Zo voorkomt u dat u voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Daarnaast is het goed om al aan het begin van uw carrière te starten met het opbouwen van een (aanvullend) pensioen.

Vrijgevestigd medisch specialist

Zeker bij vrije vestiging zijn praktijkadvies en financieel advies nauw met elkaar verweven. Het is immers van groot belang om – naast de zakelijke, medische en financiële aspecten van de overname zelf – ook de financiële uitgangspunten voor u persoonlijk helder op papier te krijgen. Een compleet en toekomstbestendig persoonlijk financieel plan inclusief een privébegroting geeft u het gewenste inzicht in de haalbaarheid van een overname én in uw persoonlijk inkomen op diverse momenten in uw leven als zelfstandig ondernemer.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Vanzelfsprekend kunt u ook voor een deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies vertrouwen op de expertise van Sibbing. In hun advies houden onze gecertificeerde hypotheekadviseurs onder meer rekening met uw inkomen en dat van uw eventuele partner, uw gezinssituatie en bestedingspatroon, uw financiële wensen voor nu én later en uw gewenste pensioenleeftijd. Daarnaast betrekken ze de voor- en nadelen van het oversluiten van eventuele bestaande hypotheken in hun hypotheekadvies. U bent bij Sibbing dan ook verzekerd van een hypotheek die optimaal past bij uw huidige situatie én bij uw ambities voor de toekomst.

Wegwijs worden in de financiële jungle voor de startend medisch specialist?
Medisch specialist - transparant