Verzekeren header

Tandartsen - Verzekeren

Sibbing biedt u een breed scala van verzekeringen voor beroep, praktijk en privé. Hiermee kunnen we – of u nu studeert, waarneemt of werkzaam bent in een eigen praktijk – een verzekeringspakket op maat voor u samenstellen.

Tandarts in opleiding

Tijdens uw opleiding heeft u waarschijnlijk voldoende aan enkele veel voorkomende schadeverzekeringen, zoals een inboedelverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en eventueel een autoverzekering en een reisverzekering. Hiervoor kunt u vanzelfsprekend bij Sibbing terecht. Om u goed voor te bereiden, informeren we u daarnaast graag via seminars, workshops en lezingen over de verzekeringen waarmee u straks in uw professionele leven te maken kunnen krijgen.

Waarneming en medewerkerschap

Als zelfstandig waarnemend tandarts bent u ondernemer. U kunt hierdoor geen aanspraak maken op werknemersverzekeringen en bent zelf aansprakelijk voor uw medisch handelen. Dit betekent dat u zich als waarnemer of praktijkmedewerker minimaal moet verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid, beroepsaansprakelijkheid en beroepsrechtsbijstand. Daarnaast is ook het opbouwen van een goed pensioen vanaf de start van uw carrière een belangrijk aandachtspunt.

Vrijgevestigd tandarts

Naast praktijkadvies, financieel advies en accountancy mogen verzekeringen in een goed advies aan u zeker niet ontbreken. Behalve schadeverzekeringen zijn ook arbeidsongeschiktheidsverzekering, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een beroeps- en bedrijfsrechtsbijstandverzekering voor u als zelfstandig ondernemer noodzakelijk. Ook als vrijgevestigd tandarts dient u zelf te zorgen voor de opbouw van een goed pensioen.

Zelf pensioen opbouwen: begin er op tijd mee!

Tandartsen kennen geen verplichte deelname aan een beroepspensioenfonds. Bovendien ervaren veel tandartsen de uitoefening van hun beroep als lichamelijk belastend. De wens om eerder te stoppen met werken is – zeker nu de AOW-gerechtigde leeftijd steeds verder opschuift – voor tandartsen dan ook eerder regel dan uitzondering. Wilt u na uw carrière kunnen blijven doen wat u gewend bent en wilt u eerder stoppen met werken? Sibbing adviseert u graag over de mogelijkheden voor het opbouwen van een pensioen in eigen beheer.

Wegwijs worden in de financiële jungle voor de startend tandarts?
Tandarts - transparant