Hulp nodig tijdens uw vakantie?

Wij hopen natuurlijk dat u een zorgeloze en onvergetelijke vakantie heeft. Maar wanneer er tijdens uw vakantie iets voorvalt waarbij u een beroep moet doen op uw verzekering, is het handig om te weten wat u moet doen. 

Op onze site hebben wij alle benodigde informatie voor u op een rij gezet over wat te doen bij schade of calamiteiten. 

Enkele tips voor een onbezorgde vakantie

 • Zorgpas mee
  Neem uw zorgpas van uw ziektekostenverzekeraar mee op vakantie. Of vraag voor u en uw reisgenoten een European Health Insurance Card (EHIC) aan bij uw zorgverzekeraar. Met deze Europese zorgpas toont u eenvoudig aan dat u verzekerd bent voor noodzakelijke medische zorg. Dit geeft zorgverleners de zekerheid dat hun rekening wordt betaald, waardoor u geen kosten hoeft voor te schieten. De EHIC is geldig in de meeste Europese landen. 

 • Belangrijke documenten en telefoonnummers mee
  Veel gegevens staan opgeslagen op uw telefoon. Maar wat als u deze kwijt raakt of wanneer hij stuk gaat? Maak daarom kopieën of scans van belangrijke documenten en telefoonnummers en neem deze ook op papier mee. 

 • Contactpersoon in geval van nood
  Zet in de contactenlijst van uw telefoon onder ICE (In Case of Emergency) het nummer van degene die moet worden benaderd wanneer u iets overkomt.

 • Bewoonde indruk
  Verklein het risico op een inbraak door uw woning een bewoonde indruk te geven. Dat kan onder meer door verlichting via een timer te laten in- en uitschakelen, lege kopjes op tafel te zetten, de brievenbus te laten legen en post niet zichtbaar van buitenaf neer te leggen.
 • Schakel uw buren in
  Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden. Niet alleen met het oog op inbrekers, maar ook om in te grijpen bij stroomuitval. Dat voorkomt een hoop narigheid bij thuiskomst.
 • Dakgoot schoon, voorkom lekkage
  Tegenwoordig regent het ’s zomers steeds vaker en steeds harder. Zorg daarom dat uw dakgoten schoon zijn voor u op vakantie gaat, zodat neerslag snel kan worden afgevoerd. Zo voorkomt u waterschade door lekkage.

Ga goed voorbereid op reis zodat u kunt genieten van een onbezorgde tijd. Wij wensen u een fijne vakantie!