Springplank naar woningbezit: Hypotheken op maat voor starters zonder 3 jaar jaarcijfers!

Als startende zorgverlener in de eerstelijnszorg is het begrijpelijk dat u zich afvraagt welke mogelijkheden er zijn om een hypotheek af te sluiten. Het goede nieuws is dat hypotheekverstrekkers steeds meer rekening houden met de specifieke situatie van starters in de medische sector.

 

Voor starters in de eerstelijnszorg zijn er diverse hypotheekopties beschikbaar, waarbij het niet noodzakelijk is om te beschikken over 3 jaar jaarcijfers. Hypotheekverstrekkers begrijpen de specifieke situatie van medische professionals en zijn bereid om op basis van aantoonbare omzet over de afgelopen paar maanden en waarneemovereenkomsten voor de komende maanden hypotheekmogelijkheden te bieden.

Een goed carrièreperspectief

Bij medici spelen vaak nog andere zaken een rol bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag. Het is bijvoorbeeld voor een groot aantal medici niet vanzelfsprekend om aan het begin van hun carrière in loondienst te gaan werken, maar wordt vaak gestart op waarneembasis en daarmee als zelfstandig ondernemer. In plaats van traditioneel te kijken naar jaarcijfers, kunnen zij de omzet en ondertekende waarneemovereenkomsten als basis gebruiken voor het beoordelen van uw financiële situatie. Dit betekent dat u al in aanmerking kunt komen voor een hypotheek, zelfs als u nog maar kort actief bent als waarnemer/zelfstandige.

Hypotheekverstrekkers erkennen het potentieel van een stabiel inkomen en een goede carrièreperspectief in de medische sector. Als adviseur vergelijken we verschillende aanbieders en adviseren we over de beste rente en voorwaarden die bij uw situatie passen.

NHG en overige subsidies

Als starter heeft u mogelijk recht op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wat extra zekerheid biedt aan zowel u als de hypotheekverstrekker. Dit kan resulteren in lagere rentetarieven. Daarnaast zijn er ook andere subsidies en regelingen beschikbaar die u kunnen helpen bij het financieren van uw eerste woning.

Raadpleeg uw adviseur met ervaring in de medische sector om de opties te verkennen die het beste bij uw individuele behoeften en doelen passen. Met de juiste hypotheek kunt u uw droom van het bezitten van een eigen woning realiseren terwijl u zich richt op uw carrière in de eerstelijnszorg.